Grapes & Lanterns

Grapes & Lanterns

Grapes & Lanterns

Vítězný koktejl Lidie Dobiášové (Black Angel's Bar) z Bobby's Dry Gin Competition.

Hroznový cordial

  • 300 ml Pinot Grigio Tavo
  • 300 g bílého hroznového vína
  • 100 g cukru
  • 5 g kyseliny vinné

OZDOBA: cukrovo-kurkumová krusta
LED: bez ledu
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: Nick & Nora a mini karafa (1 dcl)

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Začněte přípravou hroznového cordialu: do thermomixu nalijte víno a přidejte rozmačkané hrozny. Nastavte 85 °C, 30 minut a 2,5 otáčky. Poté přeceďte přes síto, přidejte cukr a vraťte do thermomixu. Propojte na 30 sekund při rychlosti 2. Nechte vychladnout a poté přidejte kyselinu. 
  2. Na cukrovou vatu smíchejte cukr krupici s drcenou kurkumou (3:1) a ve stroji vyrobte cukrovou vatu. Do drinku dávejte vždy čerstvou! 
  3. Připravte si nechlazenou a suchou Nick & Nora sklenici. Polovinu okraje sklenice obalte v cukrovo-kurkumové krustě. Ze špejle ustřihněte větší homoli cukrové vaty a vložte do sklenice, tak aby zabírala tři čtvrtiny jejího objemu.
  4. Ingredience na koktejl nadávkujte do míchací sklenice s ledem a vymíchejte. Drink poté přelijte do mini karafy. 
  5. Drink z karafy poté před hostem přelijte do sklenky, aby se cukrová vata zcela rozpustila. Tím koktejl současně mírně dosladíte a přikořeníte, zároveň se díky kurkumě lehce zbarví. 
Základní surovina Gin
Období Kdykoli
Objem do 15 cl (short drink)

Kam dál?