Grapes & Lanterns
Grapes & Lanterns
Vítězný koktejl Lidie Dobiášové (Black Angel's Bar) z Bobby's Dry Gin Competition.
- 4 cl Bobby's Schiedam Dry Gin
- 4 cl hroznového cordialu
- 1 bsp MUYU Jasmine Verte
- kurkumová cukrová vata
Hroznový cordial
- 300 ml Pinot Grigio Tavo
- 300 g bílého hroznového vína
- 100 g cukru
- 5 g kyseliny vinné
OZDOBA: cukrovo-kurkumová krusta
LED: bez ledu
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: Nick & Nora a mini karafa (1 dcl)
POSTUP PŘÍPRAVY
- Začněte přípravou hroznového cordialu: do thermomixu nalijte víno a přidejte rozmačkané hrozny. Nastavte 85 °C, 30 minut a 2,5 otáčky. Poté přeceďte přes síto, přidejte cukr a vraťte do thermomixu. Propojte na 30 sekund při rychlosti 2. Nechte vychladnout a poté přidejte kyselinu.
- Na cukrovou vatu smíchejte cukr krupici s drcenou kurkumou (3:1) a ve stroji vyrobte cukrovou vatu. Do drinku dávejte vždy čerstvou!
- Připravte si nechlazenou a suchou Nick & Nora sklenici. Polovinu okraje sklenice obalte v cukrovo-kurkumové krustě. Ze špejle ustřihněte větší homoli cukrové vaty a vložte do sklenice, tak aby zabírala tři čtvrtiny jejího objemu.
- Ingredience na koktejl nadávkujte do míchací sklenice s ledem a vymíchejte. Drink poté přelijte do mini karafy.
- Drink z karafy poté před hostem přelijte do sklenky, aby se cukrová vata zcela rozpustila. Tím koktejl současně mírně dosladíte a přikořeníte, zároveň se díky kurkumě lehce zbarví.
| Základní surovina | Gin |
|---|---|
| Období | Kdykoli |
| Objem | do 15 cl (short drink) |
Kam dál?
