Scarlet Rose
Scarlet Rose
Soutěžní koktejl Martina Sekeráka (AnonymouS Bar) z Bobby's Dry Gin Competition.
- 4 cl Bobby's Schiedam Dry Gin infuzovaný šípky
- 1 cl Paragon Rue Berry
- 1 cl citronovo-limetkového cordialu
- 2 cl vody
- 2 kapky růžové vody
- top up: 6 cl The London Essence White Peach & Jasmine Crafted Soda
OZDOBA: citronová kůra a citronový parfém
LED: ledový blok
MÍCHACÍ MÉDIUM: přímo do skla
SKLENIČKA: levitas highball glass
POSTUP PŘÍPRAVY
- Nejprve si infuzujte gin: na 700 ml ginu Bobby's použijte 4 barové lžičky sušených růžových lístků, 1 lžičku jasmínového čaje, 2 lžičky sušených šípků a 2 kousky lemon peel z citronu. Dejte infuzovat do sous vide na 60 °C po dobu 4 hodin.
- Na citrusový kordial smíchejte 750 ml limetkové a 750 ml citronové šťávy. Kůru z 10 ks citronů a 10 ks limetek smíchejte s 500 g cukru. Zavakuujte a nechte 24 hodin působit. Poté oleo saccharum smíchejte s 250 g cukru, vše zahřejte a nalijte do láhve.
- Ingredience na koktejl smíchejte dohromady (vyjma jasmínovo-broskvové sody) a klarifikujte. Poté přelijte do sklenice a dolijte sodou.
| Základní surovina | Gin |
|---|---|
| Období | Kdykoli |
| Objem | nad 15 cl (long drink) |
Kam dál?
