Scarlet Rose

Scarlet Rose

Scarlet Rose

Soutěžní koktejl Martina Sekeráka (AnonymouS Bar) z Bobby's Dry Gin Competition.

OZDOBA: citronová kůra a citronový parfém
LED: ledový blok
MÍCHACÍ MÉDIUM: přímo do skla
SKLENIČKA: levitas highball glass

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Nejprve si infuzujte gin: na 700 ml ginu Bobby's použijte 4 barové lžičky sušených růžových lístků, 1 lžičku jasmínového čaje, 2 lžičky sušených šípků a 2 kousky lemon peel z citronu. Dejte infuzovat do sous vide na 60 °C po dobu 4 hodin. 
  2. Na citrusový kordial smíchejte 750 ml limetkové a 750 ml citronové šťávy. Kůru z 10 ks citronů a 10 ks limetek smíchejte s 500 g cukru. Zavakuujte a nechte 24 hodin působit. Poté oleo saccharum smíchejte s 250 g cukru, vše zahřejte a nalijte do láhve. 
  3. Ingredience na koktejl smíchejte dohromady (vyjma jasmínovo-broskvové sody) a klarifikujte. Poté přelijte do sklenice a dolijte sodou. 
Základní surovina Gin
Období Kdykoli
Objem nad 15 cl (long drink)

Kam dál?