Ellert and Brammert
Ellert and Brammert
Soutěžní koktejl Tadeáše Voltemara (AnonymouS Shrink's Office) z Bobby's Dry Gin Competition.
- 4 cl Bobby's Schiedam Dry Gin
- 1 cl Italicus
- 3 cl tonikové redukce
- 2 cl Noily Prat
- 1 pipeta pepřové tinktury
OZDOBA: zastudena nakládaná okurka
LED: ledový blok
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice, karbonizace
SKLENIČKA: long glass
POSTUP PŘÍPRAVY
- Nejprve si připravte pepřovou tinkturu: smíchejte 20 g růžového pepře a 100 ml potravinářského lihu a infuzujte pomocí nitro infuze ve šlehačkové láhvi (2 bombičky, 4 hodiny).
- Tonik zredukujte na polovinu svého objemu, abyste získali tonikovou redukci.
- Salátovou okurku nakrájejte na malé kostky a přidejte 20 g citronové trávy, 5 g fenyklu, 20 g zázvoru a 250 ml verjusu. Zavakuujte a nechte 4 dny macerovat.
- Ingredience na koktejl nadávkujte do míchací sklenice a vymíchejte. Poté přelijte do naperlovací láhve a karbonizujte.
- Koktejl nalijte do sklenky na blok ledu.
- Ozdobte a servírujte.
| Základní surovina | Gin |
|---|---|
| Období | Kdykoli |
| Chuť | Kyselá |
| Objem | nad 15 cl (long drink) |
Kam dál?
