Ellert and Brammert

Ellert and Brammert

Ellert and Brammert

Soutěžní koktejl Tadeáše Voltemara (AnonymouS Shrink's Office) z Bobby's Dry Gin Competition.

OZDOBA: zastudena nakládaná okurka
LED: ledový blok
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice, karbonizace
SKLENIČKA: long glass

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Nejprve si připravte pepřovou tinkturu: smíchejte 20 g růžového pepře a 100 ml potravinářského lihu a infuzujte pomocí nitro infuze ve šlehačkové láhvi (2 bombičky, 4 hodiny). 
  2. Tonik zredukujte na polovinu svého objemu, abyste získali tonikovou redukci. 
  3. Salátovou okurku nakrájejte na malé kostky a přidejte 20 g citronové trávy, 5 g fenyklu, 20 g zázvoru a 250 ml verjusu. Zavakuujte a nechte 4 dny macerovat. 
  4. Ingredience na koktejl nadávkujte do míchací sklenice a vymíchejte. Poté přelijte do naperlovací láhve a karbonizujte. 
  5. Koktejl nalijte do sklenky na blok ledu. 
  6. Ozdobte a servírujte. 
Základní surovina Gin
Období Kdykoli
Chuť Kyselá
Objem nad 15 cl (long drink)

Kam dál?