Sticky Situation

Sticky Situation

Sticky Situation

Soutěžní koktejl Rudolfa Ďordě (Bugsy's Bar) z Bobby's Dry Gin Competition.

OZDOBA: sticky rose hip / coconut / rice
LED: bez ledu
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: coupette

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Začněte přípravou cordialu: smíchejte cordial mix (vodu, sůl, cukr, kyselinu citronovou, kyselinu jablečnou a kyselinu vinnou) s limetovou šťávou, limetovou kůrou, citronovou trávou a kubébovým pepřem. Celé dejte do sous vide na 63 °C po dobu 2 hodin.
  2. Na ozdobu svařte šípkovou marmeládu s kokosovým mlékem a rýží (poměr 1:2:1) a přidejte 7,5 gramu agar agaru. 
  3. Gin a cordial nadávkujte do míchací sklenice naplněné ledem a vymíchejte.
  4. Do sklenky typu coupette vložte ozdobu a přelijte vymíchaným koktejlem. 
Základní surovina Gin
Období Kdykoli
Chuť Kyselá
Objem do 15 cl (short drink)

Kam dál?