Sticky Situation
Sticky Situation
Soutěžní koktejl Rudolfa Ďordě (Bugsy's Bar) z Bobby's Dry Gin Competition.
- 4,5 cl Bobby's Schiedam Dry Gin
- 4 cl cordialu z limetky, kubebového pepře a citronové trávy
OZDOBA: sticky rose hip / coconut / rice
LED: bez ledu
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: coupette
POSTUP PŘÍPRAVY
- Začněte přípravou cordialu: smíchejte cordial mix (vodu, sůl, cukr, kyselinu citronovou, kyselinu jablečnou a kyselinu vinnou) s limetovou šťávou, limetovou kůrou, citronovou trávou a kubébovým pepřem. Celé dejte do sous vide na 63 °C po dobu 2 hodin.
- Na ozdobu svařte šípkovou marmeládu s kokosovým mlékem a rýží (poměr 1:2:1) a přidejte 7,5 gramu agar agaru.
- Gin a cordial nadávkujte do míchací sklenice naplněné ledem a vymíchejte.
- Do sklenky typu coupette vložte ozdobu a přelijte vymíchaným koktejlem.
| Základní surovina | Gin |
|---|---|
| Období | Kdykoli |
| Chuť | Kyselá |
| Objem | do 15 cl (short drink) |
Kam dál?
