Garden Highball

Garden Highball

Garden Highball

Soutěžní koktejl Daniila Ivleva (Slast2) z Bobby's Dry Gin Competition.

  • 4 cl Bobby's Schiedam Dry Gin
  • 2 cl heřmánkového cordialu
  • 1 cl cordialu z fíkových listů
  • 1 cl Supasawa
  • soda na dolití
  • 2 střiky heřmánkové tinktury

Heřmánkový cordial

  • 10 g sušených heřmánkových květů 
  • 200 ml vody
  • 200 g cukru
  • 9 g kyseliny citronové

Cordial z fíkových listů

  • 30 g čerstvých fíkových listů
  • 500 ml vody
  • 500 g cukru
  • 4 g kyseliny citronové 

Heřmánková tinktura

  • 200 ml potravinářského lihu (80%)
  • 10 g heřmánku

OZDOBA: čerstvý list kafírové limety
LED: ledové kostky
MÍCHACÍ MÉDIUM: šejkr
SKLENIČKA: savage highball glass

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Nejprve si připravte heřmánkový cordial: vodu zahřejte na 80 °C (nesmí se vařit), přidejte heřmánek a nechte 7 minut louhovat. Poté přefiltrujte přes jemné sítko nebo plátno. Do teplého nálevu vmíchejte cukr a kyselinu citronovou a nechte rozpustit. 
  2. Cordial z fíkových listů připravte podobným způsobem: vodu zahřejte na 75–80 °C a přidejte opláchnuté a nakrájené fíkové listy. Nechte louhovat 20 minut (ale voda se nesmí vařit, jinak se ztratí kokosovo-smetanové tóny). Poté přefiltrujte přes jemné sítko nebo plátno. Do teplého nálevu vmíchejte cukr a kyselinu citronovou a nechte rozpustit. 
  3. Líh a heřmánek na heřmánkovou tinkturu smíchejte, zavakuujte a dejte do sous vide na 60 °C po dobu 2 hodin. 
  4. Do šejkru naplněného ledem odměřte ingredience na koktejl s výjimkou sody a heřmánkové tinktury. Vyšejkrujte a přes double strain nalijte do skleničky. Dolijte sodou a zastříkněte heřmánkovou tinkturou. 
  5. Drink ozdobte a servírujte.
Základní surovina Gin
Období Kdykoli
Objem nad 15 cl (long drink)

Kam dál?