Garden Highball
Garden Highball
Soutěžní koktejl Daniila Ivleva (Slast2) z Bobby's Dry Gin Competition.
- 4 cl Bobby's Schiedam Dry Gin
- 2 cl heřmánkového cordialu
- 1 cl cordialu z fíkových listů
- 1 cl Supasawa
- soda na dolití
- 2 střiky heřmánkové tinktury
Heřmánkový cordial
- 10 g sušených heřmánkových květů
- 200 ml vody
- 200 g cukru
- 9 g kyseliny citronové
Cordial z fíkových listů
- 30 g čerstvých fíkových listů
- 500 ml vody
- 500 g cukru
- 4 g kyseliny citronové
Heřmánková tinktura
- 200 ml potravinářského lihu (80%)
- 10 g heřmánku
OZDOBA: čerstvý list kafírové limety
LED: ledové kostky
MÍCHACÍ MÉDIUM: šejkr
SKLENIČKA: savage highball glass
POSTUP PŘÍPRAVY
- Nejprve si připravte heřmánkový cordial: vodu zahřejte na 80 °C (nesmí se vařit), přidejte heřmánek a nechte 7 minut louhovat. Poté přefiltrujte přes jemné sítko nebo plátno. Do teplého nálevu vmíchejte cukr a kyselinu citronovou a nechte rozpustit.
- Cordial z fíkových listů připravte podobným způsobem: vodu zahřejte na 75–80 °C a přidejte opláchnuté a nakrájené fíkové listy. Nechte louhovat 20 minut (ale voda se nesmí vařit, jinak se ztratí kokosovo-smetanové tóny). Poté přefiltrujte přes jemné sítko nebo plátno. Do teplého nálevu vmíchejte cukr a kyselinu citronovou a nechte rozpustit.
- Líh a heřmánek na heřmánkovou tinkturu smíchejte, zavakuujte a dejte do sous vide na 60 °C po dobu 2 hodin.
- Do šejkru naplněného ledem odměřte ingredience na koktejl s výjimkou sody a heřmánkové tinktury. Vyšejkrujte a přes double strain nalijte do skleničky. Dolijte sodou a zastříkněte heřmánkovou tinkturou.
- Drink ozdobte a servírujte.
| Základní surovina | Gin |
|---|---|
| Období | Kdykoli |
| Objem | nad 15 cl (long drink) |
Kam dál?
