Navara

Navara

Navara

Soutěžní koktejl Tomáše Gece (Becher's Bar) z Bobby's Dry Gin Competition.

Vara Cordial

  • 400 g mangového pyré
  • 600 ml filtrované vody
  • 300 ml cukrového rozvaru (1:1)
  • 100 g tamarindové pasty
  • 7,5 g kyseliny citronové
  • 5 g kyseliny jablečné
  • 4,5 g kyseliny askorbové

Assam hydrosol

  • 60 g indického zeleného čaje Assam
  • 2 l filtrované vody

OZDOBA: mango-maracuja sféra
LED: ledová krychle
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: short levitas

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Nejprve si připravte Vara cordial: veškeré suroviny na cordial odměřte a přidejte do thermomixu. Vařte 20 minut na 55 °C a 3,5 spin, poté odstřeďte zbytky tamarindu a mangového pyré a klarifikujte agarem (0,2 %).
  2. Pokračujte Assam hydrosolem: smíchejte čaj s vodou a nechtě infuzovat po dobu 4 hodin při pokojové teplotě. Poté odfiltrujte čajové lístky v girovapu na 50 °C a -0,95 baru a nechte destilovat, dokud nebudete mít 1,2 litru produktu. 
  3. Suroviny na koktejl nadávkujte do míchací sklenice, vymíchejte a přelijte do sklenice na blok ledu.
  4. Ozdobte a servírujte.
Základní surovina Gin
Období Kdykoli
Objem do 15 cl (short drink)

Kam dál?