Navara
Navara
Soutěžní koktejl Tomáše Gece (Becher's Bar) z Bobby's Dry Gin Competition.
- 4 cl Bobby’s Schiedam Dry Gin
- 4 cl Vara cordial
- 2 cl Assam hydrosol
Vara Cordial
- 400 g mangového pyré
- 600 ml filtrované vody
- 300 ml cukrového rozvaru (1:1)
- 100 g tamarindové pasty
- 7,5 g kyseliny citronové
- 5 g kyseliny jablečné
- 4,5 g kyseliny askorbové
Assam hydrosol
- 60 g indického zeleného čaje Assam
- 2 l filtrované vody
OZDOBA: mango-maracuja sféra
LED: ledová krychle
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: short levitas
POSTUP PŘÍPRAVY
- Nejprve si připravte Vara cordial: veškeré suroviny na cordial odměřte a přidejte do thermomixu. Vařte 20 minut na 55 °C a 3,5 spin, poté odstřeďte zbytky tamarindu a mangového pyré a klarifikujte agarem (0,2 %).
- Pokračujte Assam hydrosolem: smíchejte čaj s vodou a nechtě infuzovat po dobu 4 hodin při pokojové teplotě. Poté odfiltrujte čajové lístky v girovapu na 50 °C a -0,95 baru a nechte destilovat, dokud nebudete mít 1,2 litru produktu.
- Suroviny na koktejl nadávkujte do míchací sklenice, vymíchejte a přelijte do sklenice na blok ledu.
- Ozdobte a servírujte.
| Základní surovina | Gin |
|---|---|
| Období | Kdykoli |
| Objem | do 15 cl (short drink) |
Kam dál?
