Kopstootje
Kopstootje
Soutěžní koktejl Lukáše Dratvy (Black Angel's Bar) z Bobby's Dry Gin Competition.
- 4 cl Bobby's Schiedam Dry Gin
- 4 cl domácího třešňovo-bazalkového vermutu
- MUYU
- domácí sladová limonáda
Sladová limonáda
- 150 g plzeňského sladu
- 150 g německého sladu
- 250 g cukru
- 2 cl Citric Blend
- 1 l vody
OZDOBA: bez ozdoby
LED: bez ledu
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: coupette
POSTUP PŘÍPRAVY
- Ingredience na sladovou limonádu smíchejte dohromady a na mírném plameni svařte – na 55 °C po dobu 1,5 hodiny. Poté přeceďte, nařeďte s vodou v poměru 1:1 a dejte karbonizovat.
- Na třešňovo-bazalkový vermut smíchejte 200 ml Martini Dry, 75 ml šťávy z višní a zhruba 100 g bazalky. Bazalku vyglazírujte a v mixéru rozmixujte spolu s vermutem a nálevem z višní. Nechte asi hodinu odležet a poté přefiltrujte přes plátno. Následně vyklarifikujte mlékem a zalahvujte.
- Gin a vermut nadávkujte do míchací sklenice na led a vymíchejte.
- Sklenku typu coupette vypláchněte likérem MUYU a poté přelijte koktejl.
- Podávejte spolu s domácí sladovou limonádou.
| Základní surovina | Gin |
|---|---|
| Období | Kdykoli |
| Objem | do 15 cl (short drink) |
Kam dál?
