Kopstootje

Kopstootje

Kopstootje

Soutěžní koktejl Lukáše Dratvy (Black Angel's Bar) z Bobby's Dry Gin Competition.

Sladová limonáda

  • 150 g plzeňského sladu
  • 150 g německého sladu
  • 250 g cukru
  • 2 cl Citric Blend
  • 1 l vody 

OZDOBA: bez ozdoby
LED: bez ledu
MÍCHACÍ MÉDIUM: míchací sklenice
SKLENIČKA: coupette

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Ingredience na sladovou limonádu smíchejte dohromady a na mírném plameni svařte – na 55 °C po dobu 1,5 hodiny. Poté přeceďte, nařeďte s vodou v poměru 1:1 a dejte karbonizovat. 
  2. Na třešňovo-bazalkový vermut smíchejte 200 ml Martini Dry, 75 ml šťávy z višní a zhruba 100 g bazalky. Bazalku vyglazírujte a v mixéru rozmixujte spolu s vermutem a nálevem z višní. Nechte asi hodinu odležet a poté přefiltrujte přes plátno. Následně vyklarifikujte mlékem a zalahvujte. 
  3. Gin a vermut nadávkujte do míchací sklenice na led a vymíchejte.
  4. Sklenku typu coupette vypláchněte likérem MUYU a poté přelijte koktejl. 
  5. Podávejte spolu s domácí sladovou limonádou. 
Základní surovina Gin
Období Kdykoli
Objem do 15 cl (short drink)

Kam dál?