Xoriguer Gin

Menorka, Britové, důstojníci, námořníci, umělci, voda ze studně, jalovcové bobule, alkohol, gin, koktejl, svět...

To jsou historické přísady, které umožnily, aby byl destilován Mahón gin, nejspíš první gin který kdy byl vyroben ve Středomoří.

V roce 1708 se Menorka dostala pod správu Anglie. Stala se nejdůležitejším přístavem ve Středomoří pro všechny anglické a holandské společnosti - a všechny taverny tak byly plné anglických a holandských námořníků, kteří si žádali svůj oblíbený nápoj, gin. V této době zde fungovaly čtyři palírny - mezi nimi i Fornero, předchůdce palírny Xoriguer. 

Nejznámější recept na gin na Menorce vznikl v roce 1750, a pod jménem Gin Xoriguer je prodáván dodnes. Větrý mlýn na autentické láhvi je připomínkou domova Miguale Ponse Justa, zakladatele ginu Xoriguer.

 

Xoriguer Distilleries stále vyrábí nápoj, který je pravděpodobně tím nejstarším ginem vyráběným ve Středomoří. 

Xoriguer Gin je s láskou ručně vyráběný podle receptu z 18. století, a destilovaný v copper alembic stills více než 250 let starých - v kterých sublimace probíhá vždy díky ohni ze dřeva z lesů na Menorce.

 

Při výrobě se používají pečlivě vybrané jalovcové bobule z katalánských Pyrenejí, které nejprve dva roky odpočívají, a studniční voda z města Mahón. Tato tradice ginu vysloužila prestižní označení původu "Gin de Mahón". 

Země původu

Procento alkoholu

Web výrobce

Španělsko

38%