V hlavní roli vermut
V hlavní roli vermut
Datum 21. března je bráno jako první jarní den, ačkoli letos ve skutečnosti jaro oficiálně začalo už o den dříve. To ale vůbec nevadí, protože tím pádem je aspoň prostor oslavit další významný den, a to World Vermouth Day. Připravili jsme pro vás několik lahodných koktejlů, se kterými dnešní den důstojně zakončíte. A rovnou si k tomu přečtěte i náš článek 10 zajímavostí o vermutu, ať víte, s jakým nápojem máte tu čest tentokrát.
Dolin Spritz
5 cl vermutu Dolin Dry
1 cl bezinkového cordialu
0,25 cl limetkové šťávy
12 cl sodovky
Všechny suroviny odměříme na kostky ledu do vinné sklenky. Lehce promícháme barovou lžičkou a ozdobíme dlouhou kůrou z limetky.
Tea Time Negroni
3 cl ginu Mahon Xoriguer
3 cl vermutu Dolin Rouge infuzovaného černým čajem s bergamotem
3 cl Campari
Suroviny postupně odměříme do připravené míchací sklenice plné ledu. Barovou lžičkou promícháme a přes barové sítko nalijeme do sklenky na ledový kvádr.
El Presidente
4 cl rumu Don Q reserva 7y
0,5 cl vermutu Dolin Rouge
1 cl vermutu Dolin
Dry
1cl pomerančového likéru
0,5 cl grenadiny
Suroviny postupně odměříme do připravené míchací sklenice plné ledu. Barovou lžičkou promícháme a přes barové sítko nalijeme do vymražené sklenky. Ozdobíme koktejlovou třešní.
Breakfast Martini
2 barové lžičky pomerančové marmelády
4 cl ginu Mahon Xoriguer
1 cl vermutu Dolin Dry
1 cl pomerančového likéru
1,5 cl
čerstvé citronové šťávy
Suroviny postupně odměříme do šejkru na ledové kostky. Důkladně vyšejkrujeme a přes barové sítko přecedíme do vymražené sklenky. Ozdobíme kouskem pomerančové kůry.
Fotogalerie