Ginové Vánoce

Ginové Vánoce

Ginové Vánoce

O Vánocích obdarováváme především své blízké, ale sami si také dopřejeme něco mimořádného. Tím může být i sklenka kvalitního ginu v kombinaci s prémiovým tonikem. Klasika v podobě G&T nemusí být pouze letním pitím. Aroma citrusů nebo hřejivé botanicals jako skořice a hřebíček, které řada ginů obsahuje, podtrhnou sváteční atmosféru a dodají večeru špetku výjimečnosti. Vyberte si některý z ginů z našeho portfolia a užijte si chvíle klidu a pohody se sklenkou, nebo láhev darujte svým blízkým.

02Voňavá vanilka

Sir Edmond Gin je první gin na světě infuzovaný bourbonskou vanilkou. Název značky je inspirovaný Edmondem Albiusem, réunionským otrokem, který v 19. století objevil ruční opylování vanilky. Ta ginu dodává jemnou a vytříbenou chuť, kterou skvěle doplňuje jalovec – srdce každého ginu. Dále ucítíte tóny kardamomu, kořene anděliky, zázvoru a skořice. Vychutnejte si aromatický jemný gin se zlatavým nádechem, který si vás získá na první ochutnání.

Mišmaš koření pro fajnšmekry

Jacobus Alfons (známý jako Bobby) se narodil v Indonésii a později emigroval do Nizozemska. Bobby miloval tradiční nizozemský jenever, ale chyběly mu chutě domova. Proto v jeneveru začal louhovat své oblíbené indonéské bylinky a koření. V podstatě náhodou tak vytvořil svůj vlastní gin – a také položil základy budoucí značky Bobby‘s. Dnes Bobby‘s představuje unikátní spojení východu a západu, v němž se mísí indonéské koření s tradičním nizozemským destilátem.

Pinang Raci lze doslova přeložit jako „mišmaš koření“. V ginu tak ucítíte citrusy, kurkumu, jalovec, hřebíček, zázvor i pepř. Bobby‘s Gin Pinang Raci jako by byl stvořen pro milovníky plných kořeněných chutí a aromat.

06Spojení Nizozemska a Indonésie

Pokud by pro vás byl Pinang Raci až příliš kořeněný, vyzkoušejte jemnější Bobby‘s Schiedam Dry Gin. Kořeněnou vůni doplňuje aroma čerstvých citrusů a citronové trávy, která se spolu s dalšími bylinkami projeví i v chuti. Při prvním ochutnání ucítíte v ginu také jemný nádech pepře. Květinové tóny a hřejivý hřebíček se skořicí se posléze rozvinou do chladivé chuti mentolu.

Lahodný a respektující

Značka CERO2 se vyrábí v Dominikánské republice. Palírna je známá svou udržitelnou výrobou a ekologickými postupy. Láhve se dokonce přepravují na plachetnicích, které jsou poháněny pouze větrem. Dbá se také na férovost a udržitelnost celého procesu – od výroby až po doručení k zákazníkovi.

Základem CERO2 Gin Pure je destilát ze šťávy cukrové třtiny doplněný o botanicals, zejména jalovec a citrusy. Výsledkem je CERO2 Pure, klasický typ ginu, který si rozumí s tonikem a skvěle se hodí i do dalších koktejlů.

04

Sladký, ovocný, udržitelný

Pokud dáváte přednost sladším a ovocným ginům, je CERO2 Chinola tou správnou volbou. Ve vůni i chuti ucítíte výrazné tóny jalovce a mučenky (odrůda chinola) a na pozadí rozpoznáte jemnější tóny citrusů. Nejlépe si gin z udržitelného lihovaru CERO2 vychutnáte s prémiovým tonikem.

Rubínový gin pro milovníky květů

Pochází ze „stáje“ dánské distribuční společnosti A Clean Spirit, která má ve svém portfoliu i giny CERO2. Můžete si tak být jistí, že tento produkt vznikl s maximální ohleduplností k přírodě i všem zaměstnancům. Organic Sincere Gin Bougainvillea je svěží tropický gin rubínové barvy, jehož základem je destilát z cukrové třtiny a při výrobě se používá hned několik druhů citrusů – sladké a kyselé pomeranče, mandarinky, pomelo a tři různé odrůdy limetek, které se ve třtinovém destilátu macerují. Chuť je sladká, mírně hořká a příjemně z ní vystupují ručně sbírané květy bougainvillea.

05Gin zrozený v Česku

Věděli jste, že v samém srdci Hané, v Těšeticích u Olomouce, sídlí rodinná a řemeslná palírna TŌSH Distillery? Navazuje na tradici nejstarší palírny whisky na území bývalého Československa. Ochutnejte lokální gin, který je skvělý samotný, a současně pozvedne každý koktejl. Etiketa s medvědem odkazuje na jeho sílu, v chuti ucítíte dominantní jalovec a mák, který ginu dodává plnost, sladkost a olejnatost. Objevíte i šípek, který je nositelem ovocných tónů, a svěží jeřabinu.