Martini 3x jinak

Martini 3x jinak

Martini 3x jinak

Rok se s rokem sešel a my brzy opět oslavíme World Martini Day, který připadá na 19. června. Klasický koktejl, který vznikl v 19. století, získal do dnešních dní mnoho různých variant. Pro současné barmany se tam Martini stává nejen výzvou, ale i hřištěm, kde mohou popustit uzdu své kreativitě.

Například v pražském KRO Bistro & Baru můžete ochutnat jejich Bay Leaf Martini, které kromě ginu a vermutu obsahuje také fermentovanou rajčatovou vodu, bobkový list a křenový olej. V Hemingway Baru pak lákají na Martini al Formaggio, tedy gin infuzovaný sýrem, který vedle vermutu doplňuje ještě rajčatový olej a chlebový chips jako ozdoba. My vám přinášíme podobně nápadité, ale jednodušší variace, abyste si mohli namíchat Martini doma a jeho svátek tak pořádně oslavit. A pokud by vás zajímalo, jak Martini vzniklo, přečtěte si náš článek.

02

 

Thai Leaf

4 cl vodky infuzované kafírovými listy
3 cl Rose’s Lime Juice infuzovaného citronovou trávou

Nejprve si připravte infuze. Do uzavíratelné nádoby vložte 7 gramů kafírových listů a zalijte 0,5 litru vodky. Nechte přes odležet přes noc. Druhý den nakrájejte tři stonky citronové trávy, dejte do 0,75 litru Rose’s Lime a nechte odležet dvě hodiny. Poté odměřte suroviny do míchací sklenice na led a vymíchejte. Přelijte do koktejlové sklenky a ozdobte kouskem citronové trávy.

 

 

03

Wasabitini

4 cl vodky infuzované limetovými listy
1 cl cukrového sirupu
1 cl citronové šťávy
1 cl Rose’s Lime Juice
0,5 lžičky wasabi

Opět si nejprve připravte infuzi. Do uzavíratelné nádoby vložte 10 gramů limetových listů a zalijte 0,5 litru vodky. Nechte odležet přes noc. Veškeré ingredience nadávkujte do šejkru na led a pořádně vyšejkrujte. Nalijte do koktejlové skleničky přes barové sítko a ozdobte.

 

 

 

04

DNA Summer Tini

4 cl ginu Bugsy’s DNA
1 cl limoncella
1 cl bezinkového sirupu
1 cl citronové šťávy
0,5 cl fino sherry

Veškeré ingredience nadávkujte do šejkru na led a pořádně vyšejkrujte. Přes barové sítko nalijte do koktejlové sklenky a zastříkněte citronovou kůrou.