Fenix Drinks opět součástí degustační večeře Marek & Friends v Červeném Jelenovi

Fenix Drinks opět součástí degustační večeře Marek & Friends v Červeném Jelenovi

Fenix Drinks opět součástí degustační večeře Marek & Friends v Červeném Jelenovi

Gastronomický projekt Marek & Friends pokračuje i letos. Tentokrát executive chef restaurace Červený Jelen Marek Fichtner přivítá Sebastiana Franka, držitele dvou michelinských hvězd a majitele michelinské restaurace Horváth v Berlíně.

Oba kuchaři se setkají v Trezoru Špork 4. října 2023 a společně připraví pětichodové menu, kterému bude předcházet amuse bouche a také welcome drink v podobě Bobby’s French 75 servírovaný ve spolupráci s Fenix Drinks. Hostům jej namíchá osobně spoluzakladatel a spolumajitel společnosti Samer Selbak

Marek & Friends je tím nejlepším, co Trezor potažmo Červený Jelen nabízí. Jde pouze o několik dní v roce, při kterých s Markem Fichtnerem vaří michelinští kuchaři, vítězové Bocus d'Or a renomovaní kuchaři. V loňském roce to byl třeba třímichelinský Thomas Bühner nebo držitel michelinské hvězdy a bronzový medailista světového finále soutěže Bocuse d'Or Patrik Jaroš. Letos v únoru v Červeném Jelenovi přivítali švédského šéfkuchaře Sebastiana Gibranda, vicemistra Bocuse d’Or z roku 2019.

Večeře, která proběhne ve čtvrtek 4. října, má kapacitu pouhých 40 míst. Tak neváhejte a ulovte si to své. 

Rezervace: lukas.klinger@cervenyjelen.cz, 778 485 021.

Co ochutnáte?

  • Cuketa, vepřové sádlo
  • Slaný celer, 12 měsíců vyzrálý kuřecí tuk
  • „Falešný játrový krém“, redukce z jablečného octa, olej z meruňkových pecek
  • Pstruh lososovitý, chutě červených paprik
  • Telecí Tafelspitz, cibule, pečené droždí
  • Mražená zakysaná smetana, spálená mrkev, karamel z raka
  • Karamel z vepřové krve