Heimat & Heimat Barrel Aged Gin

Marcel, Rouven a Raphael – tři přátelé, kteří spolu vyrůstali ve venkovské oblasti charakteristické ovocnými sady a vinicemi. Otec Rouvena a tchán Raphaela patří navíc k páté generaci staré rodinné palírny. Díky tomu se tři přátelé setkávali s destilací a produkcí lihovin už od mládí. 

Lihovar Heimat se nachází ve starém kamenictví, které za sebou má desítky let dlouhou historii. Bylo uzavřeno před několika lety, a dnes se do něj znovu vrátil život. Renovace byly náročné a vyčerpávající, ale vyplatily se. Díky zásadní rekonstrukci jsme dokázali vytvořit místo, které je hodno HEIMAT ginu. 

V procesu výroby se spoléháme na ručně sklízené rostliny jako šalvěj, tymián a jitrocel, stejně tak jako na hrušky a jablka sklízená na lokálních loukách. Celkem se do černé hliněné lahve dostane 18 různých rostlin. Každá z nich přispívá k unikátní chuti ginu. 

HEIMAT Barrel Aged Dry Gin

Při výrobě HEIMAT Barrel Aged Dry Gin je gin 10–12 měsíců po destilaci skladován v upraveném sudu na whisky. Používáme přestavěné americké sudy z bílého dubu. Středomořské květinově ovocné náznaky tymiánu, šalvěje, levandule, jablek a hrušek silná chuť sudu skvěle doplňuje. Obzvlášť příchutě vanilky a karamelu, které vznikají díky vypalování sudů, jsou v dokonalé symbióze s ginem.

Harmonické vzájemné působení je charakteristické velkou spletitostí a úžasně jemnou, kulatou chutí. Způsob skladování dodává HEIMAT Barrel Aged Dry Gin větší hloubku a perfektně vyváženou komplexnost. Kožený obal s vypáleným znakem HEIMAT je ručně vyráběný v lokálním sedlářství.

Praha

Země původu

Procento alkoholu

Web výrobce

Německo

43%

Plzeň

Brno